5 Nisan 2015 Pazar

MEHDİNİN BAŞINDAKİ BULUTU , SARIĞI SAKALI ŞEKİL VE ŞEMAİLİ HAKKINDAKİ YANLIŞLAR

MEHDİ'NİN TAVRI HAKKINDAKİ YANLIŞLAR



MEHDİ'NİN BULUTU .

Resullulah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Mehdi (a.s.) başı üzerinde “Bu Mehdidir ona uyunuz” diye nida eden bir melek olduğu halde çıkacaktır. . Resullulah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Hz. Mehdi başı üzerinde bir bulut olduğu halde çıkacak, o bulutta bir münadi, “Bu Allahın halifesi Mehdi’dir O’na tabi olun” diye nida edecektir. .



Bu ve benzeri hadisi şeriflerden dolayı bazı insanlar mehdinin başının üzerinde gerçekten bir bulut olacağını zannetmişler.Mehdi sokakta veya halk içinde yürürken gerçekten başının üzerinde bir bulut ve o bulutta insanların görebileceği bir melek olacağını beklemişler. . Ve hatta bugün dahi böyle inananlar çoktur...''Başının üzerinde bir bulut ve melek olmazsa mehdiye inanmayız '' diyenler vardır.

Sizin zannettiğiniz gibi mehdinin başının üzerinde ne bir bulut ne de nida eden bir melek yok. .

BUNUN AÇIKLAMASI ŞU; . Mehdinin adı,televizyon internet gibi basın ve yayın organlarıyla inşallah duyrulacak...Örneğin türkiyede veya yeryüzünde tv kanalı veya internet radyo vs mehdiden inşallah bahsettiği zaman yani''FALAN KİŞİ MEHDİDİR'' inşallah dediği zaman, bu ses gökteki uyduya gidiyor.Gökte,bulutlardaki ,bulutların üzerindeki o uydudan da bütün dünyaya yayiliyor.. .



MEHDİNİN SARIĞI SAKALI ŞEKİL VE ŞEMAİLİ HAKKINDAKİ YANLIŞLAR


Sizler mehdiyi mehdi olarak inşallah tanıdığınızda,tıpkı hadislerde haber verildiği gibi; . 


a...40 yaşlarında inşallah olacaktır.

b...Gayet genç ,modern görünüşlü ve güzel yüzlü olacaktır inşallah.

c...Bazan kısa sakal bırakan bazan da sakal bırakmayan bir kişi olarak göreceksiniz.

d...Şeyhlik idda edenlerin giydiği,entari ve cübbe cinsinden şeyler giymeyecek .

e...Sarık takmayan ve hatta sarık takanları da sevmeyen biri olarak göreceksiniz .


Çünki mehdi,sarıkla ,cübbeyle,kılık kıyafetle sofuluk yapmaya kalkan,adeta riyakarlık yapanları , Bu tip kimselerin biatını da inşallah kabul etmeyecek..Asker olarak dahi ordusuna almayacaktır. .


SARIK NEDİR? . s.a.v efendimiz devrinde,insanlar çarşafa benzer bir bezi yuvarlak olarak katlayıp başlarına dolardı.Bunu gündüz çöl sıcağından korunmak için gece de çöl soğuğundan korunmak için yaparlardı.Yani bu günün tabiriyle,aşırı sıcak veya soğuk olan memleketlerde bazı insanların başlarına taktığı şapka,kasket,kalpak'dan başka birşey değildir. .


Benim burada kast ettiklerim; örneğin adam istanbulda veya sarıkla alakası olmayan,günlük yaşamında sarık kullanmayan bir toplumda doğmuş büyümüş bir de bakiyorsun sofuluk ve şeyhlik idda eder etmez birden sarık takmaya başlıyor.Bu tip insanları kast ediyorum..Yoksa,Afganistan , Irak , İran ve benzeri bazı ülkeler gibi halkın bugün bile sarık ve benzeri şeyler takdığı ülkeleri ve insanları kast etmiyorum. Günümüzde din adamların giysi düzeni de bunlara dahildir.


Demek istediğim şudur; .Hz Muhammed s.a.v efendimiz o günün kıyafeti olan sarık takarak mübarek başını aşırı sıcaktan veya soğuktan korumuştur.Bugün sünnet olan sarık değil,insanların yaşadıkları çok sıcak veya soğuk ülkelerde başlarını korumak için, o ülkenin geleneğine uygun birşey ile başlarını örtmesidir. .

s.a.v efendimiz ok ile kılıç ile at ile deve ile savaşmış veya seyahat etmiş.Burada sunnet olan bunlarla savaşmak veya seyahat etmek değil,yaşadığın devirde en gelişmiş silah araç gerek,taşıt vs kullanmaktır. .


İŞTE O SEBEPLEDİR Kİ..SİZLER MEHDİYİ, BU TİP KILIK KIYAFETLE SOFULUK YAPMAYA KALKANLARI SEVMEYEN BİRİ OLARAK GÖRECEKSİNİZ İNŞALLAH.. .

Yani sarık o devrin,şapkasından başka birşey değildi.Sarıkla

inşallah sofuluk yapmayacak .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder