5 Nisan 2015 Pazar

MUHAMMEDİ VELİ NEDİR ? HATEMUL VELİ NEDİR ?


Hz Muhammed s.a.v efendimiz : Bana ençok benzeyen o'dur..''hadisinden de ayrıca anlıyoruz ki, mehdi gerçekte inşallah muhammedi velidir.


Yani Hz Muhammed s.a.v efendimize verilen lutuf ve nimetlerin bir benzeri mehdiye de inşallah verilmiş olacaktır.Fiilleri ve kendisine verilen lutuf ve nimetler itibariyle, gelmiş geçmiş bütün veliler içinde s.a.v efendimize en yakın olan inşallah mehdidir.Muhammedi velilerin de inşallah en büyüğüdür. 


Allah peygamberlere verdiği azameti,ona da verecek..'' hadisinden ayrıca anlıyoruz ki; mehdinin amelinde en çok inşallah s.a.v efendimizin ameli vebenzerliği,bununla birlikte diğer bütün peygamberlerin amelinden lutuf ve nimetlerinden inşallah olacaktır. .
 İşte mehdi bu vasfıyla inşallah bütün makamları kendinde toplamıştır,hitama erdirmiştir.Mehdi bu vasfıyla aynı zamanda inşallah ''HATEMUL VELİ'' olmuştur. . . . 




1348 YILDIR İSLAM ALEMİNİN BEKLEDİĞİ SON VELİ= BEKLENİLEN (HATEMÜL EVLİYA=HATEMÜL VELİ=KIYAMET UYARICISI OLAN KAHİN KİMDİR?

Kıyametin ve Mahşerin kapımıza dayanması ile ilgili olarak, 15 yıldır insanları uyaran son Medyum Veli Yazar kimdir? Uyarıcı hakkında Beklenilen son kıyamet ve Mahşer uyarıcısı olan Son Alimi

Küçük kıyametten önce Gayb' ın gizli sırlarını, Kuranın ve diğer kutsal kitapların sırlarını ,şifrelerini,anahtarlarını keşfedecek olan bu Alimin kendisinden daha mükemmel bir misyon ortaya koyabilecek .

Resulullah Hz. Muhammed,1421 veya 1431 yıl önce, Kıyametle ilgili olarak, büyük , küçük Kıyameti haber veren , mahşer gününün yaklaştığını haber veren Ya da işaret eden 600 kadar önemli hadiselerin olacağını belirtmişdir.

İşte bu 600 tane kıyametin küçük alametlerini gösteren olayların içinde bir taneside (Meşhur bir KAHİN ) in misyonu ile ilgili olacak olan hadisedir. Bu Meşhur KAHİN aslında Hz. Muhammedin Ehli Beytinden olan bir şahısdır.

 Hz. Muhammed bu şahıs için HATEM ÜL VELİ;(EVLİYA) yani Son Kıyamet ve Mahşer uyarıcısı demiştir.

Ehli Beyti içinde pek çok kimse bulunmasına karşılık, Hz. Muhammed Hatemül Velinin bu işle ilgili gizli sırrı sadece Aliye ve Torunları Hasan ve Hüseyine söylemişdir. Diğer sahabilerden ve ehli Beytten bunu gizlemişdir.

Hz. Muhammedin ,hadisi şerifleri ile belirttiği ,Kıyametten önce ortaya çıkacağını müjdelediği Kuran Kahinidir.

Resulullah Efendimiz sahabelerine buyurdularki: -Kıyametten önce geçmiş kahinlerden bir adam gelecektir, Bu Kahin olan adam, Hadisleri öyle bir yorumlayacaktırki, O Kahinden sonrada onun gibi mükemmel yorumlayabilen farklı bir şekilde yorumlama tekniği olacaktır.

Hadislere ilk olarak yeni bir bakış açısı getirecektir.

Ey Arkadaşlar Dikkat edin, Sizleri (Sahte Şeyhlerin,Sahte Mehdilerin ve sahte Mesihlerin)Yalancı filozofların ,İslama soktukları bidatlara karşı uyarırım, Her türlü bidattan (İslama mal edilen sahte bilgilerden) sizi sakındırırım.

Zira İslama sonradan sokulan (Tarikat ve Mezhep) bidatları,yani hurafeler Din Sapkınlığıdır.

Çünkü Şeytan Din sapkınlığına ait her türlü hurafeyi,bidatı Filozofların (Sahte Şeyhlerin) ağzı ile söyler. Bunların içinden bazı münafık olan şeyhlerde arada bir doğruyu söyleyebilirler.Bu durum sizi aldatmasın.)
Sahte İmamların bidat olan siyasi maksatlı fitne
(HATEM ÜL VELİ =SON VELİ) , Hakikat Yayın evinin ve kıyamet alametleri kitabının yazarı Ömer ÖNGÜT Hoca Efendi kitabında diyorki:

Hz. Muhammedden sonra Peygamberlik bitmiştir Hitama ermiştir.Ama Hz. Muhammedden sonra bir merdiven basamağı gibi,peşpeşe 3 Büyük Allah Dostu Veli zat gelecektir. İlki Hatemül Veli denilen zattır. İkincisi Mehdi Resul denilen zattır. Üçüncü Velide İsa Mesihtir.

Mehdi ve Mesih son iki Halifedir. Hatemül Veli ise Mehdi ve Mesihin misyonuna hazırlık yapacak olan kişidir.

Hz. Muhammedden sonra yaklaşan (Kıyamet ve Mahşer) konularının gerçek tarihlerini ortaya çıkarmak konusunda bir dini tez çalışması yapacak.

Aslında her normal din Alimi bunu yapması gerekirdi. Ama kimse bu durum hakkında kendisine vazife çıkaramadı. Herkes korktu,herkes yanlış anlaşılmaktan ve zulüm görmekten alay edilmekten korktu.

Bu işi ancak gerçek sahibi yapabilirdi.

 Öyle de  olacak.

 O kadarda basit bir iş değildir. Allah yardım etmez ise tek başınıza bir şey yapamazsınız.Herkes karşınızda rakip ve düşman olacaktır.Kıskançlıktan ve korkudan size cephe alacaklardır. Herkesin kendine göre bazı planları vardırki, Hatemül Veli Son Uyarıcı olarak ortaya çıktığında herkesin planları alt üst olacak.




Beklenilen Mehdi Muhammed dahi yalnız başına bir şey yapamaz onunda bazı insanların yardımına ihtiyacı olacaktır. Mehdinin dünyada 40 tane veziri,danışmanı olacaktır.

40 Erenler denilen muhterem zatlar Mehdinin emrinde olacaklardır.
 (..Mehdi Muhammed, Hatemi Veli denilen son Velinin yani Hz. Alinin ruhaniyetinden aldığı yardımla iş görecektir.

Tırmizi diyorki

Beklenilen Hatemül VeliKıyametten önceki son dönemde , Ahir zaman döneminde, İlahi hikmet sırlarını ortaya dökecektir.
Hatemül veli Hz. Muhammede kadar gelen t




Onların kehanetlerini müjdelerini , ispatlayıcı destekleyici olacaktır. Hatemül Veli kendisinden sonra gelecek olan son İki Büyük Halifeye (Mehdi ve Mesihe) hikmet ve sır zemini dayanağı oluşturacaktır.

İsa Peygamberde, 1970 sene öncesinden havarilerine ,12 sahabe(havari) 6 Işık Dostunun geleceğini müjdelemiştir. Böylece,Allahın Nur denilen ilahi hak ve adalet egemenliğinin dünyaya hakim olacağını İslamın tek geçerli din olacağını bildirmiştir.
Hakim et TIRMİZİ: (...Ey Hz Muhammed sav ın Ümmeti
Sizin sahip olduğunuz topraklar altında yatan hazinenizin (Irak-Kerkük, Musul petrolleri) yanında komşu bulunan 3 milletin , hepside bir İslam Halifesinin bir zamanlar tebaası olan (3 milletin) 3 evladın öldürülmesinden sonra (Türk,Arap ve İranlıların iç savaşlarda öldürülmesinden sonra)
bu Halifelikten miras kalan Hazine (Petrol) hiç kimseye nasip olmaz. Kimse aralarında hakça paylaşamazlar.Halifelik ortadan kaldırılır. Sonra doğu tarafından siyah bayraklı İslam mücahidleri ortaya çıkarlar.
Bu siyah bayraklı mücahidler o güne kadar hiç kimsenin yapmadığı şekilde özgün bir biçimde Peygamber sünnetinin hikmet sırlarını açıklarlar. Deşifre ederler.(Telepatik mesaj alıp dünyaya internetten duyururlar)
Bunların misyonlarının bitiminin arkasından kıyamet ve onun arkasından Mehdi ortaya çıkar. Siz O mehdinin adını duyduğunuzda, Karlar üzerinde yürüyemeyip sürünüyor bile olsanız,O Mehdinin ordusuna katılmaya gayret gösteriniz. Doğudan bir takım insanlar çıkacak ve Mehdinin gelişi için alt zemin hazırlayacaklar ve Onun kesin tarihini ortaya koyacaklardır.

Hani yüce Allah ezelde (Kaalu Bela döneminden önce) buyurmuştuki (Ben ,HAKK olarak,Allah olarak , varlığı her şeyden gizli kalan bir ilahi kudret ve ilim=Hikmet=sır hazinesi idim. Ben Hakk olarak diledimki, yarattığım tüm varlıklar tarafından ilmimle,hikmetimle,sırlarımla,kudretimle anlaşılayım, bilineyim.

Hiç bir şey bende gizli kalmasın. Ben Melekleri ve 18 bin Alemi üzerindeki tüm varlıkları bu gayem için yarattım.) sözü gereğince, Yüce Allah kendisine ait olan Hikmet ve Takva hazinesinin sırlarını,Hz. Muhammed ve damadı Hz. Aliye ,Ali vasıtası ilede diğer İslam Alimlerine açmıştır.

İşte Gayb Aleminde Melekut ve Cinler Aleminde gizli kalan bu ilahi hikmet sırlarını,Peygamber Muhammed ve hz.Aliden başkası bilemez.İşte Hz. Alinin gönlünde gizli kalan ilahi hikmet sırları ,bu Allaha ait olan Gayb sırlarıdır.
Hz. Ali Hz. Muhammedden sonra gelen İlk İslam Alimidir,İslam Velisidir.Hz. Ali İlmin şehrine ait olan İlim müracat kapısını elinde bulundurur.Bu yüzden Hz. Ali İslam Alimlerinin ve İslam Velilerininde sonuncusudur.yani (HATEMÜL VELİ) dir.

İlk İnsan Hz. Ademin vücudunun toprağında Hz. Alinin ve Hz. Muhammedin Ruhani nuru bulunmaktadır. Bu Ruhani Nur içinde,Allahın 99 Esmaül hüsnasına ait (Hakikatı Muhammedi) nuru denilen sır ,hikmet emanetinin nuru (IŞIĞI-Bilgisi) bulunmaktadır.

Bu Nur (Birleşik ,evrensel yada evrenler arası İnsanlık gerçekliği) kavramında ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Melekler,(B.İ.R=Birleşik insanlık realitesi=Hakikatı Muhammedi) kavramına ait özel gizli nuru Hz. Ademin yaratılışı esnasında onun başında alnında mevcut olduğunu görmüşlerdide,bu yüzden Hz. Ademin önünde ilahi emirden sonra secde etmişlerdi.
Ademin Tanrısal=Meleki sıfatını görerek.Bu Nur içinde Hz. Alininde Hz. Muhammedinde nuru vardı.Hz. Adem, bu nur cevheri sayesinde 99 esmaül hüsnanın sırlarını öğrendi.Kutsal emanetin (B.İ.R) önemini kavradı.Hiç bir varlık bu emaneti üzerine alamamıştı.

Hz. Nuh ,Tufandan müridlerini kurtarmak için bir Gemi yaptı. Geminin iskeletini omurgasını inşa ederken 124 bin kereste parçası kullandı.Bu kereste parçaları 124 bin peygamberin adını taşıyordu. Gemi tamamen hazır olmayınca,Hz. Cebrail Meleği 4 Halifenin ismini taşıyan 4 kereste parçasına dah ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu tamamlanınca gemi tufana hazır olmuş oldu.

İşte İnsanlar bu 124 bin Peygamber ve 4 halife yüzü suyu hürmetine tufandan kurtuldular. Ey Şemseddini Tebrizi,Hz. Muhammed 619 yılında Miraç yolculuğuna çıktığında ;peygamberin damadı olan Hz. Alinin ruhunu Cennet dünyalarından birinde gördü. Peygamber orada,Hz. Alinin Melek olan Ruh İkizini görmüştü.

Melek olan Hz.Ali Ruhunun adı (Ali Beyti Dost) idi. Bu
Hz. Ali, Hikmet sırlarının tercümanıdır, İlim,hikmet şehrinin müracat edilecek yegane kapısıdır. Muhammedi Hakikat çerçevesi içindede, Madde ve Mana Alemlerinin Dünyamızın ve Cennetin Efendisidir.

İslam Aleminde Biz Hepimiz hz. Alinin yanında zerreler gibi küçük kalırız.


Hz.Ali ,Din Alimlerinin hem başıdır hemde kıyametten öncede sonuncusudur.

 Muhiyddini Arabi, (Fütuhatül Mekkiye) isimli eserinde şöyle yazmıştır.

(..Peygamberlik Şeriatının kapısı en son peygamber olan Hz. Muhammed (s.a.v)ile hitama ermiştir.Hatem olmuştur.Ancak Velilik makamının (Hikmet sırlarına erişme ve duyurma)hususunun kapısı kapanmamıştır.

Kıyamete kadar bu kapı açık kalacaktır.Ama kıyametten az öncede bir gün kapanacaktır.Bu kendi seviyesine göre böyle hatem olur.Yani Velilik asrı saadette nasıl başladı ise ona uygun bir benzerlik içinde son bulacaktır

Mahşer yerinde toplanan herkes bu Arif Velilere baktıklarında onları Peygamberlerden sanacaklardır. Taaki ben Şefaat edebilmek için Onların üzerine Ümmetim,Ümmetim diye nida edene kadar öyle zannedeceklerdir.

 YORUM:(Bunlar Ehli Beyt Erenleridirler Beyti Dostlar (Hz.Ebu Bekir,Abdul Kadir Geylani,Mevlana Celaleddin Rumi) (Hz.Ali),4 Halife ve Hasan ,Hüseyin,12 İmam 40 Erenler, Veysel Karani)

(... Mahşer halkı,Mahşer yerinde ,Sırat köprüsü üzerinde sefalet içinde yürürlerken bu Arif Veliler, Onların yanından şimşek hızı ile yürüyerek geçerler.Onların başları etrafında bulunan Nur halkasından gözleri kamaşan herkes hayrete düşüp onlara imreneceklerdir.

Bu Arif Veliler,bu makam ve mertebelere hakikat nurlarına kimsenin cesaret edemyeceği zor bir misyon yoluna girerek sahip olurlar.Böylece peygamber mertebesi kadar yükselirler.


Bir gün Hz. Aliye Ashab sormuş: (Ya Ali Kıyametten önce gelecek olan Hatemül Veli kim olacaktır? Hz. Ali ,cevap vermiş:


Burada Hz. Ali kıyametten önce gelecek olan Hatemül Veliyi tarif ederken ,

İslami Cihadın en büyüğü,İlmi ledünü Tebliğ edenlerdir,haber verip uyaranlardır. Kıyametten önceki bu son dönemde çok zalim ve çok kudretli olan Yöneticilere bu ,benim hikmet ilmime ait olan ,Ledünni İlim sünnetlerimi,onlara tebliğ etme cesaretini gösterenler,100 şehit sevabı kazanacak olanlardır.)

Hakim Et Tırmizi (Nevadirul Usul) isimli kitabının,1.ciltte,339.sayfasında: 

(..O beklenilen Hatemül Veli ,Kıyametten önce ortaya çıktığında, Dünyaya ,Hz. Muhammedin önemini,şerefini ve doğruluğunu yaymış olacaktır.

Ve O Hatemül Veli Kendisini,halkın Manevi Önderi tayin ettiği görülecektir.

(Son Veli olan Hatemül Veli kimdir? 

O Hatemül Veli Hikmet yolundan ayrılmış olan İnsanları tekrar Kendi ilmi ile hikmet yoluna yöneltir.Allahın hak ve hukuk anlayışını,ilahi adalet anlayışını hikmet ilmi ile ayakta tutar.

Nasılki,Hz. Muhammed diğer 124 bin Peygambere şefaat ederse, Velilik (hikmet sırları,kader sırları) Sancağını elinde bulunduran Hatemül Velide, Diğer Allah dostu olan Velilere şefaat eder.Hz.Alinin Veysel Karaniye şefaat etmesi gibi.

Peygamber Mahşer gününde şefaat edilenlerin en önünde yürürken hemen bir arkasında en yakınında Hatemül Veli (Hz. Ali) bulunacaktır.

 Muhiyddini Arabi hazretleri diyorki,(Ankai Mağrib) isimli kitabında: (son Veli olan Hatemül Veli,Dünyadaki tüm Hikmet ve sır sahibi Velilerin Efendisidir.(Seyyididir),Velilerin İmamıdır.Velilik sancağını taşıyan kişidir.


Muhiyddini Arabi gücü yettiği kadar bu soruları (Fütuhatı Mekkiyye isimli kitabının 444. bölümünde cecvaplamaya çalışmıştır.

Hakim Et TIRMİZİ isimli Hadis yorumcusu, (Hatemül EVLİYA) ismini verdiği eserinde ,Kıyametten önce 40 Erenler ve 12 imam denilen ,Veliler silsilesi teker teker yeniden doğarak dünyaya geldikten sonra en sonuncu Veli olarak Hatemül Velinin ortaya çıkıp misyonunu yapacağını bildirmiştir.


Muhiyddini Arabi Fütuhatı Mekkiyye isimli kitabının 18. bölümünde şöyle diyor:

(...Bu Hatemül Veli Muhammedi yolda yürüyen Velilerin sonuncusudur. Bu kişi Peygamberin zamanındaki Arap soyundandır. O kişi bu Arap Milletinin en soylu en şerefli kişisidir.

214.sayfa) Resulullah Efendimiz diyorki O Hatemül Veli siyah bayraklı mücahid ordusunun başına geçip Mehdiye yardım edecektir.Milletin özgürlüğünü ve imanını o kurtaracaktır. İslam Tarihinde ilk cihadı Bedir savaşında Müslüman ,Muhammedi ordu yapmıştı. Bu ordunun başında Hz. Ali vardı.

Bu ordunun bayraklarıda siyah idi.İlk Mücahid Hz. Alidir.)


Muhiyddini ARABİ ,(Füsusul Hikem) adlı eserinde ,HATEMÜL VELİ için şöyle diyor: (..O Hatemül Veli dünyaya geldiğiğinde öyle bir ilham kaynağından ilham ve sezgi alırki, Hz. Muhamede Peygamberlik Vahiylerini getiren Cebrail Meleğide o aynı kaynaktan vahiy getirir. O Kaynak Rabbimizin Ruhül Azamın hikmet ,ilim Kaynağıdır.)Sayfa:63 Nasılki,Allahü Teala,(Nur saçan Kandil,karanlık gönülleri aydınlatan sır kandili) vasfını,Hatemül Veliyede vermiştir.) 

Yine ,260.mektubunda Muhiyddini Arabi diyorki: (..Gönülleri karanlıkta kalmış olan İnsanlık Aleminin gönülleri,Hatemül Velinin ortaya döktüğü hikmet=Kuran sırları ile aydınlanır.Hatemül Velinin aydınlatıcı Nurları(Hikmet sırları) tüm Aleme(Tüm dünyaya) yayılır. Hatemül Velinin, Nuru (Hikmet sırları) ile hidayete erenlerin bu konudaki kazançlarını bilmeleride gerekmez.


Yada Hatemül Velinin istemesi ve yönlendirmesi ile ,Nefis mertebelerini yükseltenlerin,ruhsal tekamüllerini tamamlayanların bu konudaki kazançlarını bilmelerinede gerek yoktur. Çünkü,Bu Gaybi İlimler,Gizli hikmet ve kader Sırları Levhai Mahfuza ait olan Ledünni İlimlerdir .


(Evrensel hakikat sırlarıdır) Bu hikmet İlmi Yüce Allahın İLİM sıfatından kaynaklanır. Bu İlimde (Ledünni İlim sırlarıda) sadece Velilerin sonuncusu olan kişiye ,Hatemül Veliye verilmiştir.) Kaynak:Füsusul Hikem:sayfa:62 


İmamı Rabbani hazretleri 261.mektubunda diyorki: (..(Hatemül Velideki)Bu Hikmet olgunluğu, öyle bir olgunlukturki,Resulullahın ölümünden sonra bin yıl geçtikten sonra yeniden gelecek olan bir sonraki bin yıllık süreçte(İkinci milenyumda)görülebilecek bir Ruh olgunluğudur. Bu Ruh olgunluğu öyle bir sondur(Hatemdir) ki,Bu İslam Ümmetinin başlangıcındada bu ruh olgunluğu vardır,sonundada bu ruh olgunluğu vardır.Bu İslam Tarihi Hz. Ali ile başlar yine Hz. Ali ile son bulur.


242.sayfada,3750.numaralı bölümde Muhiyddini Arabi, Hakim et TIRMİZİ ye yazdığı mektupta şöyle diyor: Hakim et Tırmizinin,sorduğu,(Hatemül Veli olmaya sizce kim hak kazanabilir? Cevap:Hatemül Veli sıfatını almaya hak kazanan kişi,Atası Hz. Muhammede ahlaken çok benzeyen bir kişidir. O Hatemül Veli olan Son Veli kendi yurdunda Arapça Dilini çok iyi konuşamaz.Fakat ahlaki bakımdan Hz. Muhammede çok benzer.


Hatemül Veli orta boylu bir erkekdir. Velayet Makamının mülkü Hatemül Velinin son gelişi ile son bulur.Son Veli olan Hatemül Velinin kendisine yardım eden bir Özel Yardımcısı vardırki onun ismi sıfatının anlamı (Hayy=Diri=Ölümsüz) dür. 







2 yorum:

  1. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil
  2. Dinde felsefeci veya kahinlik olmaz.

    YanıtlaSil