8 Aralık 2015 Salı

Her ülkeye bir Erdoğan lazım Katar'ın Enerji eski Bakanı Abdullah bin Hamad el Atiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bitik vaziyette alıp dünyanın en iyi ülkeleri arasına getirdiğini belirtti.




Gittiği Arap ülkelerinde büyük bir sevgiyle karşılanan Erdoğan'a dönük ilgi, Körfez Ülkelerindeki yöneticilerin demeçlerine yansıyor. Erdoğan'a olan hayranlığını sık sık dile getiren isimlerden biri de dost ülke Katar'ın Enerji eski Bakanı Abdullah bin Hamad el Atiye.

EKONOMİDE DEVRİM YAPTI

Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulunan el Atiye: "Sayın Erdoğan'a bilhassa ekonomide yaptığı devrim nedeniyle büyük saygı duyuyorum. Kendisi ile birçok kez görüştüm; Katar'a daha önce yaptığı ziyaretleri sırasında da iş adamları ile ortak toplantı yaptık. Erdoğan Türkiye'yi felaketten alıp dünyanın en iyi ekonomilerinden biri haline getirdi" dedi.

SEKÜLER İSİMLER DE SAYGI DUYUYOR



Her ülkenin içerideki dağınıklığı toparlayacak Erdoğan gibi bir adama ihtiyacı olduğunu belirten El Atiye, farklı görüşteki Türkiye vatandaşlarının da başarısından dolayı Erdoğan'a saygı duyduğunu müşahade ettiğini kaydetti. El Atiye: "Son derece seküler olmasına rağmen Erdoğan'ı destekleyen birçok Türk tanıyorum; destekliyorlar, çünkü ekonomiyi kurtardı" değerlendirmesinde bulundu.

PETROL GELİRLERİ ZORA SOKTU

Petrolün varil fiyatının uluslararası piyasalarda düşük kalmaya devam etmesinin körfez ülkelerini sıkıntıya soktuğuna da dikkat çeken eski Enerji Bakanı Abdullah bin Hamad el Atiye, Katar'ın da bu nedenle 15 yıl aradan sonra ilk kez bütçe açığı verdiğini belirtti. Atiye, Körfez ülkelerinin tedbirler almaya hazırlandığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder