Kral Davut Katliamı 22 Temmuz 1946 İsrail terör örgütü Irgun’un Kral Davut Oteli’ne düzenlediği saldırıda 96 kişi öldü.
Deir Yasin Köyü Katliamı 9 Nisan 1948 Irgun terör örgütüne bağlı militanlar tarafından Deir Yasin köyüne düzenlenen saldırıda 254 Filistinli katledildi.
Lida Katliamı 9-18 Temmuz 1948 İzak Rabin’in açık emirleriyle gerçekleştirilen katliamda 10 gün içinde 60.000 kişi zorla evinden çıkarılırken, bunu takip eden el-Tira, Tantoura ve Hayfa katliamlarında da yüzlerce Filistinli sivil şehit edildi.
Safsaf Köyü Katliamı 29 Ekim 1948 İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda köylülerin üzerine rastgele açılan ateş, 70 kişinin ölümüne neden oldu.
Davayima Köyü Katliamı 29 Ekim 1948 İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda köylülerin üzerine rastgele açılan ateş, 70 kişinin ölümüne neden oldu.
Kibya Köyü Katliamı 12 Ekim 1953 Ariel Şaron liderliğindeki bir grup İsrail askeri, Batı Şeria’da bulunan Kibya köyüne bir saldırı düzenledi. Saldırıda 67 kişi öldürüldü, 75 kişi yaralandı.
Kufr Kasem Katliamı 29 Ekim 1956 İsrail’in Mısır’ı işgali arifesinde, bölgedeki bir Filistin köyüne saldıran işgal askerleri, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 49 sivili katletti.
Samu Köyü Katliamı Kasım 1956 Batı Şeria’ya bağlı Samu köyüne saldıran İsrail askerleri köyü yerle bir etti. Saldırıda 18 Filistinli katledildi, onlarca Filistinli yaralandı.
Ürdün Katliamları 15 Şubat - 4 Haziran 1968 İsrail savaş uçakları Ürdün Nehri boyunca 15’ten fazla Filistin köyüne napalm bombası yağdırdı. Saldırıda resmî rakamlara göre 56 kişi can verdi. Yine aynı yıl İrbid şehrini bombalayan İsrail uçakları 30 Filistinlinin ölümüne neden oldu.
Abu Za’abel Katliamı 12 Şubat 1970 İsrail uçakları Mısır sınırındaki Abu Za’abel’i bombaladı. Saldırıda hedef seçilen bir fabrikadaki 70 işçi şehit oldu.
Sha’a Katliamı 8 Nisan 1970 Mısır’ın başkenti Kahire’ye 80 kilometre mesafedeki Sha’a’da bir okulu bombalayan İsrail savaş uçakları 46 çocuğu katletti.
Suriye Katliamı 20 Temmuz 1981 İsrail jetleri Suriye hava sahasını geçerek 7 köyü bombaladı. Saldırıda en az 200 kişi katledildi.
Libya Katliamı 15-16 Eylül 1982 Libya Havayollarına ait bir yolcu uçağı İsrail tarafından düşürüldü. Uçaktaki 107 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadı.
Beyrut Katliamı 8 Ekim 1990 Lübnan’ın başkenti Beyrut’a hava saldırısı düzenleyen İsrail jetleri 300 sivili katletti, yüzlerce sivili yaraladı.
Sabra ve Şatilla Katliamları 25 Şubat 1994 1982’de Lübnan’ı işgal eden İsrail kuvvetlerinin başkomutanı Ariel Şaron’un gözetimi ve koruması altındaki Lübnanlı Hristiyan Falanjist milisler tarafından gerçekleştirilen katliamda 2.500 kişi şehit edildi. Saldırganlar öldürdükleri kişilerin cesetlerini tanınmaz hâle getirdiklerinden ölenlerden sadece 328’inin kimliği tespit edilebildi.
Kudüs Katliamı 18 Nisan 1996 Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek isteyen Yahudilerle Filistinliler arasında çıkan çatışmada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 30 Filistinli öldürüldü, 800 Filistinli yaralandı
Hz. İbrahim Camii Katliamı 3-15 Nisan 2002 Batı Şeria’nın el-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’ne sabah namazı sırasında bir Yahudi tarafından gerçekleştirilen saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 50’den fazla kişi şehit edildi, yaklaşık 300 kişi yaralandı.
Kana Katliamı Mart 2004 İsrail, Lübnan’da bulunan Kana Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk 109 Filistinliyi katletti.
Cenin Katliamı Mart 2008 Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na zırhlı birliklerle saldıran İsrail ordusu burada yaklaşık 1.300 sivili katletti.
Nuseyrat Katliamı Ocak 2009 Gazze’deki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarına giren İsrail askerleri, aralarında 4 çocuğun bulunduğu 14 sivili katletti.
Gazze Katliamı 2009 (Dökme Kurşun Operasyonu) Gazze’ye yönelik havadan ve karadan gerçekleştirilen saldırı ve bombardımanlarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1.500’ü aşkın Filistinli katledildi, 6.000’den fazla Filistinli yaralandı.
Mavi Marmara Katliamı 31 Mayıs 2010 Gazze’ye insani yardım koridoru açmak için yola çıkan 6 gemilik insani yardım filosu İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Saldırıda 9 yardım gönüllüsü şehit edilirken 56 gönüllü yaralandı.
İsrail Katliam Zamanını Özel Seçiyor
İsrail, Filistin'de yaptığı katliamların zamanlamasını çok iyi seçiyor. İşte katliam tarihleri arasındaki ilginç benzerlikler.
İsrail, Filistin tarafı ne zaman barış için adım atsa masum sivilleri katledip 'Teknik bir hata oldu' diyor.
İsrail, önceki sabah Filistinliler’in uykuda olduğu bir saatte Gazze’nin Beyt Hanun bölgesini vurdu. 10’u çocuk 19 Filistinli’nin can vermesi üzerine Birleşmiş Milletler dahil olmak üzere uluslararası kamuoyu ayağa kalktı. İsrail Ordusu ise “Teknik bir hata oldu. 450 metre uzaklıktaki bir bölge vurulacaktı. Ancak 12 havan topu hata sonucu sivil yerleşim bölgesine düştü” açıklamasını yaptı.
İsrail Ordusu’nun barış sürecinin en kritik dönemlerinde “teknik hata sonucu” sivilleri vurması akıllara “Bu bir tesadüf mü, yoksa taktik mi?” sorusunu getiriyor. Filistin’de yaşanan katliamların zamanlaması arasındaki benzerlikler ise dikkat çekiyor.
Tarih 9 Haziran 2006...
Gazze’deki Beyt Lahiya plajında piknik yapan çoğu çocuk 8 Filistinli, üzerlerine yağan İsrail füzelerinin altında can verdi. İsrail Ordusu, füzelerin aslında bölgedeki roket rampalarına atıldığını, ancak “teknik bir hata sonucu” sivillerin üzerine düştüğünü öne sürdü. Ordu daha sonra “Hamas patlayıcılarla sivileri öldürdü” açıklamasını yaptı. Plaj katliamından 1 gün önce ise Filistin’deki Hamas iktidarı 19 yıllık politikasını değiştirerek “İsrail’in varlığını kabul etmeye” ikna olmuştu. Hamas ve El Fatih’i temsil eden Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile barış müzakereleri için masaya oturacaklarının sinyalini vermişti. Plaj katliamından sonra Hamas ateşkesi bozdu. Şiddet tırmandı. İsrailli Onbaşı Gilat Şalit kaçırıldı ve Hizbullah’ın da devreye girmesiyle 1100 kişinin öldüğü Lübnan Savaşı başladı.
Tarih 8 Kasım 2006...
Gazze’deki Beyt Hanun bölgesinde uyuyan 10’u çocuk 18 Filistinli, üzerlerine yağan İsrail bombalarının altında can verdi. İsrail Ordusu, yine aynı savunmayı yaptı, “teknik bir hata olduğunu” açıkladı. Bu olaydan 1 gün önce İsrail ve “uluslararası kamuoyu”nca tanınmayan Hamas, iktidarı bırakmayı kabul etmişti. Hamaslı Başbakan İsmail Haniye, Abbas’ın desteklediği bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını sağlamak için istifa etti. Böylece Hamas’ın iktidara geldiği Ocak’tan bu yana Filistin’e uygulanan ekonomik ve siyasi ambargo sona erecek, İsrail ile barış müzakerelerine oturmak için yeni bir atmosfer oluşacaktı. Ancak saldırı sonrası Haniye görevi bırakmaktan vazgeçti. Ulusal birlik hükümeti olasılığı zayıfladı. Filistinli silahlı örgütler birleşti. Hamas “İsrail yok olmalı, intikam alacağız” açıklaması yaptı. Bölgede yeni bir kaos ihtimali zirveye çıktı.
İsrailliler bile ayağa kalktı: Eli kanlı hükümet istifa
DÜNYAYI ayağa kaldıran Beyt Hanun saldırısı İsrail’de de büyük tepki gördü. Tel Aviv’deki İsrail Savunma Bakanlığı önünde toplanan eylemciler, “Savaşı durdurun” pankartları açtı. İsrailli solcu milletvekillerinden, Meretz Partisi Başkanı Yossi Beilin “İsrail’in ödeyeceği ahlaki ve diplomatik bedel, böyle bir operasyonun getireceği her türlü başarıdan daha yüksek olacaktır. Hükümet askeri faaliyetleri durdurmalı ve tam ateşkes için görüşmelere başlamalı” dedi. Lübnan operasyonlarında bile pek fazla sesi çıkmayan “Barış Şimdi” hareketi bile ayaklanıp, “Eli kanlı hükümet siyasi çözüm yerine askeri seçeneklerde yoğunlaşmaktadır” açıklaması yaptı. İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz’ın internet sitesindeki okur mesajlarında “Olmert istifa” ve “Olmert, Livni, Peretz. Allah belanızı versin”, “Savaş suçluları” yorumları yapıldı.