5 Mayıs 2015 Salı

ENSAR NEŞRİYAT’TAN İKİ KİTAP : Ehli dünya insanlar, “Hayat bir kumardır” der ve ilave ederler; “Ya sen onu üteceksin ya da o seni üter”. Elbet yanlış bir değerlendirmedir. Hayata kumar diye bakmak, kişinin varlığını ve yaratılış gayesini inkâr anlamı taşır.



Aslında yaratılış gayesini bilen ve bu gaye üzerine hareket eden bizlerin de dünyaya ve dünyalıklara bağlılığımız, bu kumar anlayışının çok dışında değil desek yanlış olmaz.

Prof. Dr. Raşit Küçük hocamın kulağa söz küpesi cinsinden bir ifadesi vardır der ki; “Kişi ıslah olmadan toplum ıslah olmaz”.

Demek ki, toplumun ıslah olabilmesi için “bir kişiden ne olur” mazeretine sığınmayıp, her birimiz kendi ıslahımız için büyük gayretler içerisinde olmalıyız.

İşte Ensar Neşriyat’tan çıkan kitaplar, insanoğluna sunulan ömür sermayesini ve bu sermayenin harcandığı dünyada; nasıl davranmamızı, nasıl yaşamamızı, kendimizi nasıl yetiştirmemizi, ailemiz başta olmak üzere çevremizle iletişim kurarken hangi değerle hareket etmemizi anlatıyor.


Bu haftaki ilk eserimizin adı; “Yetişkinlik Dönemi Din Eğitimi”. Yazarı ise Prof. Dr. Mustafa Köylü.

Malum din eğitimi denilince hep akla çocuklar gelir. Sanki gençlerin, yetişkinlerin, orta yaşlıların ve ihtiyarların ihtiyacı yokmuş gibi.

Bu konuda kitabın yazarı şu güzel cümleleri ilk sayfalara aktararak şöyle diyor:

“... Bir taraftan Kur’an Müslümanların sürekli olarak okuma, inceleme ve araştırmalarını emrederken, diğer taraftan da Hz. Peygamber çok veciz bir şekilde “Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin” diyerek, eğitim ve öğretimin yaşam boyu devam etmesi gerektiğini bildirmiştir.

Bu nedenle din eğitimi denince sadece akla çocuklar gelmemeli ya da başka bir ifadeyle, din eğitimi sadece çocuklara hasredilmemelidir.

Nedense din eğitimi denince hep çocuklar akla gelmiş ve bu eğitim, çoğunlukla onlarla sınırlı tutulmuştur”. Sanırım söz yeterlidir.


İkinci kitap ise “Ahlak Değerler Ve Eğitimi” ismini taşıyor. Yazarları ise Prof. Dr. Recep Kaymakcan ile Yrd. Doç. Dr. Hasan Meydan.

Evet, bir başka önemli meselemiz de bu konu. Günümüzde ahlaki yozlaşmadan şikâyet etmeyenimiz yok gibidir. Şikâyetin şükrü geçtiği yerlerde elbet yozlaşma olacaktır.

Başta çocuklar olmak üzeri her yaştan insan, yine biz insanoğlunun çıkardığı sosyal problemler yüzünden, birbirimize karşı ve dünyaya karşı, “emanet hissiyatını” kaybedip, “ihanet hissiyatı” esaretinin pençesinde bocalamaktan ahlaki değerlerimiz altüst olmuş durumdadır.

İşte bu kitap, eğitimci ve ebeveynlere; hem kendi değer dünyalarını zenginleştirme hem de yarının yetişkinlerine temel değerlerimizi kazandırmada geleneksel ile günceli bir araya toplayan, teorik ve pratik bir destek noktası oluşturmaktadır.


Kitaplar hakkında bilgi için Ensar Neşriyat: 0212- 491 19 03

YENİ AKİT / Hüseyin Öztürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder