25 Mayıs 2015 Pazartesi

860 BİN ALMAN KADININA TECAVÜZ ETTİLER : Alman bir akademisyen tarihi doğum belgeleri ve kişisel ifadelere dayanarak hazırladığı yeni kitabında, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Avrupa’yı Nazi işgalinden kurtaran Müttefik devlet askerlerinin yaklaşık 860 bin Alman kadınına tecavüz etmişler



Alman bir akademisyen tarihi doğum belgeleri ve kişisel ifadelere dayanarak hazırladığı yeni kitabında, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Avrupa’yı Nazi işgalinden kurtaran Müttefik devlet askerlerinin yaklaşık 860 bin Alman’a tecavüz ettiğini öne sürdü.


Almanya’nın Güney Batı’sındaki Konstanz Üniversitesi’nde Tarih Profesörü olarak çalışan Miriam Gebhardt “Askerler Geldiğinde” isimli kitabında, savaş yıllarında ABD, İngiliz ve Fransız askerlerinin Almanlara karşı işlediği tecavüz suçlarının sanılandan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Amerikan tarihçi J. Robert Lilly 2003 yılında konu ile ilgili yayınladığı “Taken by force” (Zorla alındı) isimli kitabında ABD askerlerinin savaş sonrasında yaklaşık 11 bin Alman’a tecavüz ettiğini iddia etmişti.

Ancak Gabhardt araştırmaları sonucunda, savaştan sonra Almanya’nın Müttefik devletlerin kontrolünde olan bölgelerinde gerçekleşen doğumların %5’inin tecavüz sonucu olduğunu tespit ettiğini açıkladı.

Alman akademisyen konu ile ilgili İngiliz Times gazetesine yaptığı açıklamada Avrupa’yı Nazilerden kurtaran askerlerin tam birer “kahraman” olduğuna dair inanç nedeniyle bu tecavüz vakalarının yeterince gündeme gelmediğini ve Alman sivillerin de bu dönemde işgalci güçlerin kendilerine yaptıklarını açıklamaya yanaşmadığını söyledi.


Tarihçi o dönemde “Alman kadınlarının işgalci erkeklerle seks yapmaya gönüllü olduğu” yönünde mitolojilerin yaratıldığını ve tecavüzlerin bu şekilde bir nevi ört bas edildiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder